Wandelen in de buurt van Geraardsbergen.

Strek de benen en geniet van de buitenlucht door één of meer van de uitgestippelde wandelroutes af te leggen. Geraardsbergen beschikt over meer dan 10 natuurgebieden, ideaal voor talloze uren aan wandelplezier.

De muur

Wist je ook dat de flanken van de muur over een wandelroute beschikken?

Raspaillebos

Het Raspaillebos ligt op de steile oostelijke flank van de Bosberg.

De Gavers

Dit provinciaal domein biedt ruimte om te wandelen of fietsen.

De Dender

De Dender is meer dan een blauwe kronkellijn op de kaart. Hij verenigt plaatsen, mensen en momenten.

De muur van Geraardsbergen

Wie de muur van Geraardsbergen zegt, denkt meteen aan fietsen en demarreren. Maar wist je ook dat de flanken van de muur over een wandelroute beschikken? Je kan er genieten van het uitzicht over de weiden en de lekkernijen die de stad te bieden heeft.

De Gavers

Dit provinciaal domein biedt ruimte om te wandelen of fietsen, en beschikt over een strand, een sport- en recreatiecomplex en enkele terrassen en cafetaria's. Verder is er ook een camping, trekkershutten, bungalows en een jeugdherberg aanwezig.

Het Raspaillebos

Het Raspaillebos ligt op de steile oostelijke flank van de Bosberg. Dit beschermde landschap beschikt over een rijke biodiversiteit en is bovendien erkend als stiltegebied.

De Dender

De Dender is een eigenzinnige rivier. Fietsend of wandelend langs zijn meanders vol groen kom je altijd tot rust. Neem je tijd om er stil te vallen, eens rond te kijken, te genieten van een stuk natuur of te picknicken aan één van de bruggen en sluizen.