Ontdek het wielermonument van Geraardsbergen.

De Muur

Het wielermonument mag zeker niet ontbreken op je palmares. Beklim De Muur met de fiets of te voet en geniet van het prachtige uitzicht over Geraardsbergen

Op een 35km verwijderd, makkelijk bereikbaar met de trein.

Pairi Daiza.

In een landschapspark van 55 ha liggen verschillende continenten verspreid rond de ruïnes van de cisterciënzerabdij. U trekt door tuinen die aangelegd zijn door de beste vaklui en ontdekt Australië, Afrika, Indonesië en China… Meer dan 5000 dieren leven er in halve vrijheid : giraffen, olifanten, kangoeroes, maki’s, doodshoofdaapjes, enz.

Wat te doen in de buurt?

Kapel Oudenberg

Een bezoekje aan De Oudenberg met Kapel mag zeker niet ontbreken op je agenda. De Oriëntatietafel duidt de hoogte aan nl. 110 meter boven de zeespiegel en situeert de omliggende dorpen.
Bekijk de enige echte.

Het enige echte Manneken Pis.

Brussel en Geraardsbergen hebben beiden een Manneken Pis maar dat van Geraardsbergen is het oudste. Veruit zelfs: het scheelt op de kop 160 jaar met dat van Brussel. Met andere woorden, toen het Manneken van Brussel aarzelend begon te wateren, had dat van ons al een hele Dender volgeplast. Breng zeker ook een bezoekje aan het Manneken Pis Museum!

Wat te doen in de buurt?

De Gavers

Het provinciaal recreatiedomein De Gavers ligt in deelgemeente Onkerzele, op 5km van Casa Dodo. Rond een 20 hectare grote waterplas. kan je er fietsen, wandelen, te water gaan, mountainbiken, strandliggen en eindeloos ravotten.

Wat te doen in de buurt?

De Bosberg

De Bosberg is het tweede wielermonument in de buurt van Geraardsbergen. Je kan er zowel genieten van de rust tijdens een wandeling door de bossen, of stevig de kuiten testen met de fiets of mountainbike.

Wat te doen in de buurt?

De Helix

De Helix, Vlaams Kennis- en Vormingscentrum voor Natuur en Milieu, stimuleert en ondersteunt educatie en vorming rond milieu, natuur en duurzame ontwikkeling. Het centrum ontwikkelt innoverende educatieve producten en methodieken voor diverse doelgroepen.